Hvad er solceller og hvordan fungerer de?

SOLCELLER

Solceller producerer elektricitet fra lys og ikke direkte fra solens stråler, som mange tror og skriver i modsætning til solpaneler som leverer varmt vand og netop opvarmes fra solens stråler. Solceller er opsat i sektioner eller moduler, der omfatter 30 til 80 enheder afhængigt af, hvor store de er. Et modul består af siliciumplader, der er loddet sammen.
Når lyset rammer modulerne, producerer solcellerne jævnstrøm. Styrken af jævnstrømmen afhænger af lysets skarphed og solcellernes størrelse. Solcellerne optager energi fra lyset og omdanner den til elektricitet, hvilket de kan gøre helt uden forurening. Et solcelleanlæg virker også, selvom det er overskyet, men de genererer mest elektricitet, når der er meget lys.

Hvorfor Solceller?


Hvorfor solceller? Det er sikkert et spørgsmål, du stiller dig, hvis du overvejer at købe solceller. Man skal vælge at købe et solcelleanlæg, fordi det er en god investering med en årlig forrentning på mellem 8-18 % – det er der ikke mange banker, der kan være med på.
Tilbagebetalingstiden er typisk 6-12 år, og med en garanteret levetid på 25 år er solcelleanlæg nok en af de mest sikre investeringer, du kan foretage. I øvrigt stiger husets værdi, når du har solcelleanlæg.

Kontakt os i dag

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal investere i et solcelleanlæg? Kontakt os, hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget.
KONTAKT OS
envelopephone-handset